DIY enkelt perle- og kjedesmykke

Noen netter når hodet for opptatt med alt annet enn å sove, har jeg det med å rote meg bort på Etsy. Det fungerer utrolig dårlig som sovemedisin og særlig økonomisk er det neppe, men hjelpes så gøy det er når pakken kommer i posten! Etter forrige våkennatt fikk jeg tilsendt en boks full av perler og kjeder. Det igjen resulterte i dette smykket, og under kan du lese hvordan jeg laget det.

Fremgangsmåte

Jeg har brukt tre dårpeformede perler til dette smykket, men du står selvsagt fritt til å bruke akkurat de typene og antallet perler du selv ønsker. Men en grei tommelfingerregel er at oddetall oftest ser bedre ut da den midterste perlen lager et fint fokuspunkt på bysten.

1 — Træ perlene på smykkestaven.

2 — Bøy smykkestaven 90 grader rett etter den siste perlen ved hjelp av spisstangen. Træ den ytterste løkka på den ene kjededelen inn på smykkestaven. Lag så en løkke på staven der du laget bøyen. Klipp så bort resten av staven ved hjelp at avbitertangen.

3 — Åpne øyet på smykkestaven akkurat nok til at du kan træ inn den ytterste løkka på den andre kjededelen. Lukk øyet etterpå.

4 — Åpne én av de to o-ringene, træ på den ene kjeden og lukk. Gjør det samme med den andre o-ringen med motsatt kjededel, men her inkluderer du også karbinkroken før du lukker.

Det var det hele! Smykket er klar til bruk, og jeg håper det faller i smak.