DIY naturlig julekrans

En av mine favorittradisjoner under oppveksten var da jeg, pappa og mine to søstre dro til skogs for å samle inn kvist og kvast til å lage julekrans med. Det var så koselig å sitte rundt kjøkkenbordet å montere mens vi hørte på julemusikk. Til ære for denne tradisjonen har jeg laget min egen versjon av en julekrans. Under kan du lese hvordan jeg gjorde det.

Verktøy og materialer

  • — Myke grener som tåler å bli bøyd uten å knekke
  • — Små kongler
  • — Eviggrønn (jeg  har brukt tuja)
  • — Metalltråd
  • — 40 cm sløyfebånd
  • — Saks
  • — En stor kopp med kakao og julemusikk (valgfritt)

Fremgangsmåte

Lengden og mengden på greiner avhenger av hvor stor og tykk du vil at julekransen din skal bli. Jeg brukte rundt 8 greiner på ca. 80 cm hver. Som eviggrønn brukte jeg omtrent 20 greiner tuja. 

1 — Start med å rense opp de bøyelige grenene for småkvist. Fest dem deretter sammen med ståltråd slik at de utgjør ett stort stykke. Dette vil utgjøre rammen til julekransen.

2 — Bøy grenene til de danner en sirkel, og fest skjøten med ståltråd. Klipp bort overlappende grener slik at du står igjen med en fin, rund sirkel.

3 – Fest tujagrenene (eller det du har valgt som eviggrønn) til sirkelen ved hjelp av rikelig med ståltråd. Begynn der grenene på sirkelen overlappet og distribuer tujaen jevnt utover. La toppen av kransen være fri for tuja.

4 — Fest ståltråd til endene av konglene og fest så mange du måtte ønske oppå tujaen. Træ ståltråden gjennom laget med tuja og fest den til den runde rammen.

5 — Til slutt knyter du sløyfebåndet til bunnen av rammen (hvor den overlappet).

Jeg håper du nå har en fin julekrans, og har fått en god dose deilig julesteming.


No comments

Comments


Comment

You may use HTML tags and attributes

Add