DIY uro med skyer og gyldne regndråper

Inspirert av denne nydelige uroen med skyer fra Kongel Sløjd, ønsket jeg å lage min egen versjon til in lille niese. Hun er tross alt født i regnbye Bergen, så det er helt på sin plass med noen regndråper hengende over sengen.

Les videre for fremgangsmåte, og last ned gratis mønster her L

Verktøy og materialer

 • — Symaskin
 • — Synål (ikke så skarp)
 • — Knappenåler
 • — Saks
 • — Gjennomsiktig hyssing
 • — En stor metallring
 • — En liten metallring
 • — Dråpeformede perler
 • — Filt i ulike farger
 • — Sytråd i samme farge som filten
 • — Fyllvatt

Fremgangsmåte

Jeg har brukt tre ulike farger i min versjon, men du velger selvsagt så mange farger du selv måtte ønske. Mine fargevalg er kanskje ikke de mest stimulerende for den lille, så jeg må muligens lage en mer fargesprakende versjon senere.

Et tips er å lage en prototype av papir først for å finne ut om størrelsen på skyene er slik du ønsker det, og om du vil justere avstand og mengde skyer.

1 – Klipp ut skyene fra filtstoffet. To biter utgjør én sky.

2 – Nål to ferdigutklipte feltbiter sammen og sy så  pent du bare kan 3 til 5 mm fra ytterkanten av skyen. La det være en åpning mellom de to firkantene som er markert i mønsteret for å kunne fylle skyen med vatt.

3 – Træ gjennomsiktig hyssing på synålen. Fest den ved å træ nålen inn i sømmen mellom de to feltbitene der regndråpen lengst til venstre (markert med 1 i mønsteret) skal henge. La det være omtrent 10 cm hyssing på utsiden av skyen, og fest den godt ved å sy langs sømmen et par ganger.

Træ nålen inn i skyen igjen der regndråpen lengst til høyre skal henge (markert med 3 i mønsteret). Fest på samme måte som di gjorde med den venstre tråden og la det være ca. 10 cm hyssing utenfor skyen før du klipper av.

Bruk samme metode til å feste hyssingen for den midterste regndråpen (2) og for den store metallringen (4). La det være ca. 10 cm hyssing på bunn av skyen, og 50 cm på toppen (markert med 4 i mønsteret).

4 – Fyll skyene med vatt til de har fått en konsistensen du ønsker. Gi hver sky en god klem med hånden for å fordele vattet jevnt utover skyen.

5 – Sy sammen åpningen du etterlot i steg 2 ved å sy på samme måte som du gjorde med resten av skyen. Et tips er å dytte vatten bort fra dette området mens du syr slik at det blir enklere å komme til. Men en liten skvis på skyen får du  vatten på plass igjen etterpå.

6 – Finn ut hvor stor avstand du vil ha mellom skyen og regndråpen. Jeg har brukt 3 cm. Fest regndråpen grundig til hyssingen med flere knuter. Sørg for at dette er den beste knuten du noensinne har laget slik at det ikke er noen mulighet for at regndråpen faller ned i sengen til den lille. Gjenta prosessen til hver sky har tre regndråper.

7 – Finn ut hvor stor avstand du vil ha mellom skyene og den store metallringen. Jeg har brukt 19 cm. Fest skyene til metallringen med flere solide knuter. Ikke klipp av den resterende hyssingen!

8 – Hold uroen opp slik at den henger parallelt med gulvet. Lag en knute bestående av alle fire hyssingene ca. 15 til 20 cm fra den store metallringen. Knyt så grundig fast i den lille metallringen, og vips så er du ferdig!

Pass på å henge uroen så høyt at babyen ikke har mulighet til å nå den og potensielt rive løs noen deler. Og sørg selvsagt også for at den er godt nok festet til at den ikke kan falle ned på den lille som ligger under.


No comments

Comments