Dobbeltspent ullkåpe

Jeg ønsket å bruke det jeg lærte fra å sy beltet ullkåpe med kappe til å lage vinterens andre kåpe. Denne gangen gikk jeg for en kortere versjon med enkelt passepoilerte lommer. Nå burde jeg i grunn bruke det jeg lærte av denne kåpen til å lage en tredje versjon, men jeg tror jeg skal si meg fornøyd med kåpeproduksjonen for nå, og heller fokusere på sette sammen en julekjole.

Denne kåpa var skikkelig artig å sy, og jeg fikk virkelig hjelp av nyervervet erfaring fra forrige kåpe. Jeg støtte likevel på en del utfordringer på veien med denne også, men så blir man vel aldri helt utlært med denne hobbyen.

Som dere vet prøver jeg alltid å lære meg en ny teknikk for hvert plagg jeg lager. For denne kåpen var den enkelt passepoilert lomme. Vanligvis googler jeg meg frem til en fremgangsmåte, men av én eller annen grunn fikk jeg for meg at jeg ville finne det ut på egenhånd. Jeg vet derfor ikke om jeg gjorde det på riktig måte, men resultatet ble i det minste slik jeg så for meg, så da er det kanskje ikke så farlig?

Den neste teknikken jeg ønsker å lære meg er å få fôret riktig ved splitten. Så langt har jeg ikke lykkes helt i det. Og så vil jeg bli flinkere til å lage knappehull.

Note to self
Det er ikke alltid noe poeng i å investere i et dyrere fôr. Dette viste seg å være vanskeligere å jobbe med enn den kvaliteten jeg vanligvis bruker, og det verken ser eller føles noe bedre.

Over til noe helt annet: Jeg har begynt å teste ut et mønsterkonstruksjonssystem kalt Sure-fit design. Dersom systemet hjelper meg i å få så bra basemønster som jeg håper, kommer syingen til å ta av fremover!


No comments

Comments