Energibarer med puffet quinoa

Jeg har det med å spise lunsjmaten min altfor tidlig slik at det blir for lenge mellom lunsj og middag. For å unngå at en uskyldig kollega blir offer for synkende blodsukker, må jeg sørge for å fylle på med noe bra energi som holder helt til middag.

Hjemmelagede energibarer er perfekt til dette. Jeg har testet ut ulike versjoner med ulikt resultat, og disse er en kombinasjon av de som ble bra. De smaker godt, er herlig klissete, og sørger for å få meg fra lunsj til middag uten å begå mord. I tillegg inneholder de masse sunn næring.

Ingredienser

  • 80 g pistasjnøtter
  • 80 g tørkede tranebær
  • 30 g puffet quinoa (kan erstattes med 20 g puffet ris)
  • 1 ss hamp frø (valgfritt)
  • 20 g flytende honning
  • 85 g organisk sirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Kle en brødform eller lignende med aluminiumsfolie og la det henge litt folie over kantene. Hakk opp nøttene og tranebær, og bland dette sammen med hampfrøene i en bolle. Kok opp honning og sirup i en liten kjele, og rør kontinuerlig i 2 minutter. Hell den varme vesken over i den store bollen og bland det grundig sammen med de tørre ingrediensene. Ha det umiddelbart over i brødformen, og spre det jevnt utover uten at det oppstår hull i røren. Sett det hele til side, og la det avkjøle i ca. 20 minutter.

Bruk den ekstra folien til å løfte den avkjølte røra ut av formen, og legg den på et skjærebrett. Del blokka opp i 18 like deler, og la de avkjøle i ytterligere 20 minutter.

Omtrentlig næringsinnhold per servering (ca. 8 barer á 80 gram): 142 kcal, 17 g karbohydrater, 2 g protein, 5 g fett