Klassisk ullkåpe med midjebelte

Jakker og kåper er definitivt det jeg liker best å sy – muligens fordi jeg er mest komfortabel med litt kraftige tekstiler. I fjor ble det hele tre nye kåper i samlingen, alle i friske farger. I år gikk jeg derfor for et klassisk, beige ullstoff.

Mønsteret er inspirert av Dobbelspent ullkåpe, bare justert til å bli lengre, og mer ettersittende, og med belte, og en annen krage, og forbedrede ermer. Ok, det ble i grunn en helt annen kåpe.

Størstedelen av arbeidet ble gjort under en syhelg jeg deltok på for noen uker siden. To syentusiaster hadde invitert til en helg dedikert til favoritthobbyen. Vi tok alle med egne prosjekt, og spredde oss utover et lånt lokale. Jeg lærte så mye av å være blant likesinnede, spesielt av Solvår som jeg delte arbeidsplass med. Hun hjalp meg med å få ermene til å sitte riktig, og dette er muligens det første hjemmesydde plagget jeg faktisk er fornøyd med nettopp ermene. Hurra!

 

Ullstoff, 3 meters
Rainbow tekstiler

Fôr, 2,5 meters
Rainbow tektiler

Knapper
Sømsenteret

Note to self
Gjør lommene dypere!

Forrige gang jeg delte et syprosjekt her på bloggen var jeg i ferd med å sy en bluse basert på et system for mønsterkonstruksjon kaldt Sure Fit Designs. Det er virkelig et bra system for å tenge basemønster basert på egne mål, men jeg får liksom ikke passformen til å bli bedre enn 90 prosent. De siste 10 prosentene klarer jeg bare ikke å løse. Er det flere som har det sånn? Eller kanskje jeg heller skal senke forventningene til egne ferdigheter slik at jeg får ferdigstilt flere av de halvferdige prosjektene jeg har liggende. Dette lukter nyttårsforsett! Likevel har Sure-fit design hjulpet meg med å forstå hvordan man går frem for å få god passform, så jeg er fornøyd med kjøpet.


Comments

No comments