Kort jakke med foldedetalj på ryggen

Jeg tror jeg har et ektefølt kjærlighetsforhold til dette stoffet, og da spesielt fargen. Forholdet holdt dog på å bli kortvarig, for det var bare halvannen meter igjen da jeg omsider somlet meg til å kjøpe det. Men jeg er da desto mer fornøyd med at jeg klarte å skvise et plagg ut av det, nærmere bestemt denne enkle jakken med passepoilerte lommer og foldedetalj på ryggen.

Jakken var opprinnelig tenkt å bli en vinterjakk, men jeg tro det korte snittet vil passe bedre til litt varmere temperaturer. Og det passer jo fint nå som våren nærmer seg!

 

Jeg liker veldig godt lengden og snittet på jakka, og foldedetaljen fungerer bra synes jeg. Den har litt dårlig passform over skuldrene, så det får jeg notere meg til en eventuell neste versjon.

Som vanlig har jeg gått for et minimalistisk uttrykk ved å gjemme unna så mye som mulig av søm og detaljer. Knappehullene er også skjulte, noe som igjen gjemmer knappene når jakka er lukket.

Siden forrige prosjekt har jeg gått til anskaffelse av en Pfaff Ambition Essential, og dette er det første plagget har laget på ny maskin. Jeg vil nødig snakke nedlatende om min gode, gamle Pfaff, men den nye maskinen tok sygleden til et nytt nivå. Knappehull har for eksempel vært skikkelig styrete med gamle-Pfaffen, men den nye tok seg av hele prosessen på egenhånd. Nå håper jeg å finne tid i timeplanen min til å bruke den flittig fremover. Enn så lenge!