Mønster og fremgansmåte til topp med bare skuldre

Tidligere har jeg påstått at denne toppen ble laget til feil sesong, men paret med riktig underdel og noe fancy tilbehør, har du deg et fint antrekk til julebordsesongen. Og så er den så enkel å lage!

Last ned mønstere her, og følge fremgangsmåten under for å lage din egen versjon.

Verktøy og materialer

  • — Symaskin
  • — Strykejern
  • — Knappenåler
  • — Saks
  • — Målebånd
    — Blondestoff med muslingkant
  • — Tråd i samme farge som stoffet
  • — Strikk (1 cm)

 

Fremgangsmåte

1 – Klargjør stoffet i henhold til anvisningen på før du begynner p klippe. Dette innebærer vasking, stryking og strekking.

2 – Klipp ut mønsterdelene i henhold til klippeguiden (last ned gratis mønster her). Sørg for å plassere bunn av for- og bakstykket samt bunn av ermene på muslingkanten på stoffet. Overfør markeringene på mønsteret til stoffets vrangside.

 

3 – Kast over/sikksakk kantene på sidesømmen på forsykke, bakstykke og ermene.

4 – Nål ermet til armhullet på forstykket med rettside mot rettside. Sy sammen. Gjør det samme med bakstykket.

5 — Klipp små hakk i sømmonnet på armhullet for at buen skal bli fin, og for å unngå mye stoff under armen. Damp/press sømmonnet mot ermet.

6 – Nål sammen sidesømmen på forstykket til bakstykket og sy. Damp/press sommønnet fra hverandre.

7 – Bruk et målebånd til å finne omkretsen rundt skuldrene rinde, omtrent 5 til 6 cm nedenfor skulderbeinet. Trekk 5 cm fra dette målet, eller så mye du føler du trenger for at strikken skal sitte stramt nok til å holde toppen på plass.

8 – Sy sammen de to endene på strikken slik at de danner en sirkel.

9 – Brett strikken i fire like deler og marker brettene med nåler.

 

10 – Nål fast trikken til øvre kant av toppen slik at du får én nål midt foran, neste nål midt på ermet, neste midt bak, og den siste nålen midt på neste erme. Strekk ut strikken og nål den fast i toppen ved å fordele den jevnt utover. Sy fast trikken med sikksakksøm.

11 – Brett den øverste delen av toppen der du har festet strikken inn 1,5 cm slik at strikken vender inn mot vrangen. Tråkle fast bretten uten å sy over strikken. Brett igjen 1,5 cm og sy med stikling 0,3 cm fra den siste bretten.

Og med det er toppen ferdig! Lett, ikke sant?


No comments

Comments


Comment

You may use HTML tags and attributes

Add