Note to self nr. 05: Dersom du absolutt skal sy deg en kjole til jul, kan det være en god idé å starte litt tidligere enn tre dager før.

Det samme skjer nesten alltid; én eller annen anledning nærmer seg og jeg har en vag tanke om at jeg kanskje skal lage en kjole jeg kan bruke. Men så somler jeg meg aldri til å komme i gang før det nesten er for sent. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har døgnet i forkant av et bryllup eller en større festlighet for å gjøre meg ferdig med en kjole. Og jeg lærer aldri!

Så forrige lørdag kom jeg omsider i gang med julekjolen min, og jeg har tilbrakt hver ledige stund foran symaskinen siden. Jeg har valgt et løst kimono-snitt til overdelen, og et enkelt blyanskjørt for å balansere den ut.

Jeg er neeeesten ferdig nå, men jeg tror jeg må gjøre noen justeringer for å få skjørtet til å sitte litt bedre. Eller kanskje jeg bare skal la det være litt for stort for å få plass til litt ekstra julegodterier?

Jeg har tatt bilder underveis (bare for å lage litt ekstra arbeid for meg selv), og skannet inn mønsteret. Dersom kjolen overlever juleferien, håper jeg å få delt bilder og prosess når jeg kommer tilbake fra ferien hjemme hos foreldrene mine.

 


No comments

Comments


Comment

You may use HTML tags and attributes

Add