Note to self nr. 06: Før du gjør det bry med å tegne et mønster, sørg for at du faktisk har nok stoff til å sy det du har tenkt å lage.

Jeg har en lei vane med å kjøpe for mye tekstil. Det kan jo hende jeg gjør en feil — noe jeg vanligvis gjør — og ender opp med for lite stoff. Dette har resultert i at jeg har så store mengder restestoff at jeg kunne åpnet en stoffbutikk.

Men nå sitter jeg faktisk med motsatt problem. Jeg kom over et nydelig rustrødt ullstoff, men helt mot normal oppførsel fant jeg ut at jeg skulle vente med å kjøpe det til jeg var ferdig med mønsterkonstruksjonen. Da jeg vendte tilbake til tekstilbutikken var det bare knappe 1,5 meter igjen. Jeg trooor det er nok til jakken jeg holder på å lage, men det er absolutt ikke noe rom for feiltrinn – og jeg trenger rom for feiltrinn!

Jakken er nå halvferdig, og jeg sliter med å få kragen riktig – noe jeg alltid gjør. Det hadde vært topp med litt ekstrastoff tilgjengelig for å lage en ny versjon av kragen, men det ser ut til at jeg må leve med den versjonen jeg har. På den andre siden er jo litt av sjarmen med hjemmelagede plagg at det er en liten ufullkommenhet her og der.


Comments

No comments


Add

Comment

You may use HTML tags and attributes