Oppskrift på cottage cheese- og bananpannekaker

Etter en lang snøværstur med Ipa og min <3, fikk jeg et akutt behov for pannekaker og kakao. Som det husmoremnet jeg er, disket jeg opp med disse sukkerfrie og proteinrike pannekakene. Jeg doblet oppskriften for å ha noen ekstra til den kommende uken, men nesten hele pannekakehaugen røk med umiddelbart.

De smaker godt helt for seg selv, eller toppet med bær og kesam, bananer og honning, eller hjemmelaget syltetøy. Oh, eller smeltet sjokolade!

Nå som pannekakebehovet er dekket, kan jeg tilbringe resten av dagen til å bli kjent med min nyinnkjøpte Pfaff symaskin. Jeg holder på med en prøveversjon av en kort ulljakke. Mer om det senere.

Ingredienser

  • 140 g havregryn
  • 20 g (4 ss) proteinpulver for baking
  • 100 g (1 medium) most og moden banan
  • 80 g cottage cheese
  • 200 g melk (havremelk smaker bra)
  • 75 g (2 medium) eggehviter
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1/2 ts bakepulver
  • et lite dryss med kanel

Fremgangsmåte

Mos bananen med en gaffel, og tilsett alle ingrediensene i en blender/mikser. Miks til du har en jevn og fin røre uten klumper. Røren skal være nokså tykk for å få fyldige pannekaker, men dersom du synes den er i tykkeste laget, kan du tilsette et par spiseskjeer melk.

Forvarm en stekepanne til medium varme og tilsett litt smør slik at pannekakene ikke setter seg fast. Hell omtrent 1/8 av røren i panna og stek i flere minutterpå hver side til de har fått en gylden farge. Server med det du måtte ønske av toppings, eller spis de som de er med en varm kopp kakao.

Næringsinnhold per serevring (8 servinger): 218 kcal, 30 g karbohydrater, 14 g protein, 3 g fett

Originaloppskrift fra Ambitious kitchen.


No comments

Comments


Comment

You may use HTML tags and attributes

Add