Prosjekt Hus: Andre skisserunde

Som noen av dere vet, har jeg om min u kjøpt oss en liten tomt på Nesodden like utenfor Oslo. Det er litt tilfeldig at vi kjøpte akkurat her, men vi har fullstendig forelsket oss i de landlige omgivelsene, nærheten til sjøen, og det at Oslo likevel bare er en liten båttur unna.

Tomten består av en knaus, en bratt skråning, og en tilbaketrukket dal, og byr med andre ord på en del utfordringer. Vi bestemte oss derfor relativt tidlig at huset måtte tegnes fra bunn av, istedenfor å prøve å tilpasse et ferdighus. Utfordringen gav til til arkitektene EkbergLous.

Sent i fjor høst presenterte de et konsept for huset. De hadde skissert en privat gangvei mellom garasjen og knausen inn til et tilbaketrukket inngangsparti. Her vil basen på huset ligge med entré, baderom, vaskerom og oppbevaring. Oppå basen hadde de plassert en etasje for soverom og bad med utsikt til dalen. Herfra gjør vinkler huset til en L-form slik at tredje etasje ligger på tvers oppå knausen. Her hadde de skissert kjøkken og stue med utsikt mot sjøen.

Vi likte konseptet, og spesielt hvordan de hadde fått bygningsmassen til å spille på lag med landskapet. Men selve uttrykket med det flate taket ble for futuristisk for oss. Vi ba dem derfor om å se på muligheten for en tilsvarende løsning med saltak.

Forrige uke hadde vi et ytt møte med EkbergLous hvor vi fikk se de nye skissene. Denne gangen var det blinkskudd! Arkitektene hadde klart å få inn saltak uten å miste de gode kvalitetene fra originalkonseptet. I tillegg fikk vi se både en modell og en foreløpig plantegning av huset. Jeg er klar for å flytte inn umiddelbart!

Her er noen bilder av modellen, samt de foreløpige tegningene:


No comments

Comments


Comment

You may use HTML tags and attributes

Add