Rødbetesalat med grønnkål, nøtter og feta

Her om dagen disket min kjære opp med denne smakfulle helsebomben av en salat. Mens han kokkelerte, bidro jeg med å notere ned ingrediensene. Det er en herlig tilfredsstillelse når en rett tilfredsstiller smaksløkene i like stor grad som den fyller kroppen med næringsrike godsaker. Forhåpentligvis satte også mageboeren pris salaten. Oppskriften er for to små porsjoner, eller én stor, alt etter hvor sulten du er. Den fungerer også veldig godt inni en wrap, eller som en sidesalat til en annen rett.

Ingredienser

20 dl/100 g grønnkål
1 ss olivenolje
2 stk/280 g rødbeter
30 g pekannøtter
30 g pistasjenøtter
5 g honning
50 g fetaost
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Skrell og kutt rødbetene i store terninger. Ha rødbetene over i en ildfast form med litt olivenolje, salt og pepper over. Bakes i ovnen i ca. 50 minutter, eller til de har blitt møre hele veien gjennom.

Ha nøttene i en tørr, medium varm stekepanne, og røst dem til de så vidt begynner å få farge.

Vask og kutt grønnkålen, og Wash and cut the kale, ha den over i en ildfast form sammen med litt olje, salt og pepper. Bakes i ovnen til den har kollapset og blitt lett krispet.

Bland grønnkål, rødbeter, nøtter og feta i en bolle, og sprinkle litt honning over. Tilsett salt og pepper etter smak.

God fornøyelse!

Note to self
Ikke få hetta dersom urinen din er rosa dagen etter. Det er bare rødbetene som har satt litt farge på strålen.