Skjortekjole til gravidmagen

Forrige uke hadde jeg noen fridager til å slappe av og besøke foreldrene mine hjemme på Bømlo — også kalt den perfekte anledning til å sy. Jeg hadde hele tre uferdige prosjekter å velge mellom, så det ble loddtrekning om hvilke jeg skulle prioritere. Denne lyserosa skjortekjolen trakk vinnerloddet, og ble akkurat klar til å få med seg årets første vårdag.

Opprinnelig skulle dette bli en løstsittende kjole med kimonoermer i et sort- og hvitprikkete tekstil, men halvveis i prosessen mistet jeg troa på både snitt- og stoffvalg. Kimonoermene gjorde meg topptung, og det prikkete stoffet fikk det til å se ut som om jeg skulle føde 101 dalmanere. Det var ikke nødvendigvis helt stilen jeg var ute etter. Så jeg gjorde overdelen mer ettersittende, og plukket et annet stoff fra lageret mitt. Prikkestoffet gjør seg kanskje bedre som en skjorte eller lignende.

Åh forresten, ikke la deg lure av det rosa stoffet. Den lille som gjemmer seg inni kulen er en guttebaby <3.

Det tok  meg omtrent en uke å tegne og sy ferdig kjolen. Jeg kranglet litt med kragen (som alltid), og mansjettene bød på en dose hodebry. Men jeg er storfornøyd med å ha min aller første hjemmelagede mammakjole, og jeg håper å få laget flere kulevennlige plagg fremover. Det er bra en graviditet varer i ni måneder slik at jeg rekker å bli ferdig med noen av de tingene jeg vil sy både til meg selv og den lille.

 

 

Tekstil
Bomulsblanding, 2,5 meter
Rainbow tekstiler

Knapper
Sømsenteret

Note to self
Bruk en tykkere vliselin på kragen for å få den til å stå bedre.


Comments

No comments