Skogsbærsmoothie

Frokost er mitt absolutt favorittmåltid i løpet av dagen. Og så lunsj da. For ikke å snakke om middag. Søren heller, jeg digger mat til alle døgnets tider. Men jeg liker ekstra godt når jeg kan starte dagen med et ordentlig måltid, og jeg tar meg gjerne god tid til å nyte det. Dersom jeg ikke har vært for ivrig på slumreknappen, koster jeg gjerne på meg levende lys og noe lesestoff til frokosten. Dette gjør at jeg som regel kommer 10 minutt forsinket til jobb hver dag, men jeg tror kollegaene mine får en bedre versjon av meg enn dersom jeg hadde hastet avgårde. Eventuelt kunne jeg jo vurdert å stå opp 10 minutter tidligere…

Når jeg vil ha i meg noe ekstra sunt og godt, blir det smoothie til frokost. Akkurat nå er det denne skogsbærsmoothien som troner høyest på favorittlisten. Oppskriften finner du nedenfor.

Ingredienser

  • 85 g frossen skogsbærmiks
  • 85 g kesam
  • 50 g melk (bruk gjerne havremelk)
  • 6-8 dråper stevia

Fremgangsmåte

Det er ikke rare fremgangsmåten egentlig. Bare hiv alt i en blender eller stavmikser og mos til du har en jevn og fin røre. Smoothien blir nokså tykk, så finn frem en skje og la sugerøret ligge. Eventuelt kan du ha i litt mer melk dersom du ønsker en mer tyntflytende versjon. Dersom du føler å være litt fancy (og hvem gjør vel ikke det), kan du legge på noen mynteblader på toppen. Vips blir frokosten en dessert.

Omtrentlig næringsinnhold per servering: 122 kcal, 12 g karbohydrater, 13 g protein, 1 g fett


No comments

Comments


Comment

You may use HTML tags and attributes

Add