Video: DIY påskeegg med marmormønster

Jeg har aldri vært den som drar på med dekorasjon til høytidene. Det kommer ikke av mangel på stemning, men heller av at jeg liker å ha det minimalistisk og ryddig rundt meg. Da blir nissefigurer og påskeharer litt fremmed. Men da jeg så bilder av noen marmoregg, ble jeg nødt til å prøve å lage noen selv. Marmor er tross alt et av de fineste mønstrene jeg kan tenke meg.

To av mine favorittneglelakker ble ofret, jeg fikk fingrene fulle av lakk, og tok knekken på en suppeskål. Men jeg lærte noe nytt, og det viste seg at jeg har sansen for påskepynt tross alt. Du verden.

Verktøy og materialer

  • — Tømte egg (jeg kjøpte falske på Panduro)
  • — Tynne pinner i 2 cm lengde
  • — Tynn tråd til å henge opp eggene med
  • — Perler (valgfritt)
  • — En bolle med vann (som sannsynligvis må ofres)
  • — Neglelakk i 2 eller flere farger
  • — En pinne til å røre med

Fremgangsmåte

1 – Ha vann i en bolle og tilsett et par dråper av hver neglelakk. Bland fargene forsiktig sammen med en pinne slik at det dannes et marmormønster.

2 – Rull eggene i røren, og sørg for at hele egget har vært nedi blandingen.

3 — Fjern neglelakken mellom hvert egg ved å bruke et kaffefilter eller kjøkkenpapir.

4 – La eggene tørke på et stykke papir.

5 – Lag en løkke på tråden og knyt den til de korte pinnene.

6 – Træ én eller flere perler på tråden, og fest det hele til egget ved å  stikke pinnen inn i hullet på egget (du må muligens gjøre hullet større dersom det er for lite til å få pinnen inn).


No comments

Comments


Comment

You may use HTML tags and attributes

Add