Mammatopp med knyting på kulen

Spørsmål: Hvordan sy en knutedetalj på en topp uten instrukser? Svar: Velg en vilkårlig fremgangsmåte, innse at du er på bærtur, prøv en ny tilnærming, repeter. Etter omtrent fire runder med dette, fant jeg til slutt ut av hvordan jeg kunne sette knute på min store gravidmage. Resultatet er denne toppen.

Instruksjonene for hvordan man tegnet mønsteret fant jeg i den fantastiske boken Pattern Magic. Forfatteren var dog sparsommelig med å oppgi syinstruksjoner, så de små grå, og masser av restestoff måtte til pers for å finne en løsning.

Jeg ser nå at jeg burde gått for et mer ettersittende snitt i ryggen for å fremheve kulen enda mer – kanskje til og med valgt et stoff med litt stretch? Uansett fikk jeg såpass sansen for knutedetaljen at jeg har lyst å lage en lignende versjon for til kulefrie mager, bare med knuten plassert  i midjen istedenfor under bysten.

Tekstil
Stoff & stil

Mønster
En standard topp tegnet etter metoden fra Sure fit Designs, med knutedetalj basert på fremgangsmåte beskrevet i boka Pattern Magic. 

Note to self
Dropp den røde leppestiften når du går med kritthvit bluse. Det er fint som bare det, men det er utfordrende nok å holde en hvit bluse hvit uten knallfarget sminke. Og hjelpe meg så stor jeg har blitt!