Stua vår i voksendrakt

Stolt og kry viste jeg frem kjøkkenoppgraderingen for litt siden, og nå står resten av stuen for tur. Det er jo tross alt to sider av samme rom. Og ikke minst; det ikke er lenge til det flytter en liten tass inn her, så voksenstua må få litt oppmerksomhet før den fylles med babyting.

Vi tjuvstartet kjøkkenoppgraderingen med å male veggen bak sofaen i stua. For å binde etasjene sammen, ble tilsvarende vegg i etasjen under malt i samme farge. Da blir det ikke et fargebytte midt i trappegangen.

Rommet har kun naturlig lys fra én side, så en fagkyndig ville trolig anbefalt en lysere nyanse. Men skitt au, begeistringen for mørkt interiør gikk foran standard fargekotyme, og vi er storfornøyde med den blågrå fargen. Den tilstøtende kjøkkenveggen har forøvrig samme farge.

De to resterende veggene i stua er hvite med en halvt murstein/halvt énellerannen tekstur. Jeg er ikke vilt begeistret for denne overflatebehandlingen, og skulle gjerne gitt dem et lag med murpuss eller lignende. Men etter å ha sett hvor pinlig mange halvfulle/halvtomme malingsspann vi har stående i boden, tror jeg vi skal sette punktum for oppussing for en stund.

Originalt hadde vi en gulnet trestavsparkett på gulvet i alle rom bortsett fra badet – så klart. Det var ikke noe i veien med kvaliteten, så det ville vært for ille å bytte det ut. Å male det i en lys, nøytral gråfarge er derimot helt innafor, og det gjorde virkelig rommene både lysere og roligere.

Temabytte; hvor kul er ikke denne puten fra Patch? Helt perfekt mengde rarhet etter min smak.

Motsatt ende av rommet er litt lysere, men med et sortbeiset spisebord som står fint sammen med det mørke kjøkkenet. Det myke designet på Bubble Saucer-lampen passer så bra sammen med det runde spisebordet fra Gubi, og jeg liker kontrasten mellom de moderne spisestolene i sortlakkert stål, og de klassiske Thonet-stolene.

For å være ærlig hadde jeg aldri trodd jeg noen gang kom til å eie et par Thonet-stoler. Tidligere var de for country for min smak, men jeg er offisielt omvendt. De fungerer perfekt sammen med det mørke kjøkkenet, og treverket bidrar med litt varme til rommet. Disse to er kjøpt brukt fra  Gathering objects og Inventarium i Oslo.

Totalt sett har stua vår gått gjennom en aldri så liten stilendring etter at vi malte det mørkt. Vi gikk fra en minimalistisk, skandinavisk og lys stil, til en mer — jeg vet ikke — industriell stil? Jeg har trådd litt utav komfortsonen med noen av endringene, men nå føles det helt riktig. Det hjelper å eksperimentere litt for å finne frem til stilen man føler seg mest hjemme i, og jeg tror det vil gjøre oss mer sikre når vi skal ta valg for huset.

Forresten, du har muligens lagt merke til at det er flere hesteobjekter i stua vår. Det er jo helt på sin plass når man bor i en ombygget stall, ikke sant? Som en tilleggsbonus er jo hester noen av de vakreste dyrene som finnes – hilse min indre, hestefrelste 12-åring.