Note to self nr. 08: Gravidspesial

I dag er det 12 – TOLV! – dager til termin. Det betyr at jeg har vært gravid i ca. 268 dager, og at den lille kan melde sin ankomst når som helst. Den siste måneden har jeg vært i overkant fortung, men jeg tror likevel jeg har hatt tidenes triveligste svangerskap. Bortsett fra de nettene jeg drømmer at jeg skal føde Donald Trump og våkner svett og panisk, har jeg nesten ikke hatt noen plager.

Jeg har likevel lært litt om både egen kropp (som har tatt noen veldig selvstendige valg underveis), eget hode, og om hvordan omgivelsene forholder seg til voksende mager. Her er noen ting jeg har notert meg i løpet av de siste ni månedene. 

Note to self no. 08-01
De første ukene vil man gjerne holde graviditeten hemmelig, men det kan føles som om man går rundt med teksten «JEG ER GRAVID» i panna. Det kan da være lurt å trene litt på pokerfjeset sitt, og unngå å innlede alle setninger med «Hvis jeg blir gravid noen gang, ikke at jeg har tenkt å bli det sånn snart altså, men hvis…» for å hindre folk i å fatte mistanke. Og nei, ikke alle menn med sort hettegenser har planer om å knivstikke deg i magen.

«Det vil trolig heller ikke dukke opp et marsjerende korps for å feire graviditeten din – selv om det helt klart burde det.»

Note to self no 08-02
Når det så er tid for at andre kan ta del i den store begivenheten, husk at nyheten om at du venter barn sannsynligvis ikke er like banebrytende for han i HR-avdelingen som den er for deg. Du må derfor ikke bli skuffet dersom det ikke er noen som drar frem konfetti og kake. Det vil trolig heller ikke dukke opp et marsjerende korps for å feire graviditeten din – selv om det helt klart burde det.

Note to self no. 08-03
Dersom du kommer fra en familie som (nesten) bare produserer jentebarn, kan det komme som et sjokk når det dukker opp en pitteliten guttetiss på ultralydskjermen. Det er da helt innafor å be jordmor om å zoome inn på tissefanten, fotografere den, tegne en ring rundt, og sende bildet til nærmeste familie for bekreftelse. Sørg dog for at bildet blir slettet før guttebabyen kommer i konfirmasjonsalder.