Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 475

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 479

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 483

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 503
Slik klargjør jeg tekstilet før klipping — Note to self
Warning: A non-numeric value encountered in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/vars-layout.php on line 47
 

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/layout-base.php on line 64

3 steg for å klargjøre tekstilet for klipping

Du har kjøpt deg et nydelig tekstil, mønsteret er klart, og du ivrer etter å starte syarbeidet. Men for å få best mulig resultat, er det et par ting du bør gjøre før du finner frem stoffsaksa.

Steg 1 – Vask og tørk tekstilet
Tekstilet må vaskes og tørkes på samme måte som du ville gjort med det ferdige plagget, og selvsagt i henhold til vaskeintruksjonene for det aktuelle tekstilet. På denne måten får du unnagjort eventuell krymping, og du fjerner overskytende farging.


Warning: preg_match(): No ending delimiter '.' found in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/image-grab-src.php on line 4

Steg 2 – Damp/stryk tekstilet
Damp bort alle rynker og folder i tekstilet før du klipper i det. Dette vil gjøre det enklere å arbeide med da det vil ligge flatt mot underlaget når du klipper. Sørg for å bruke riktig temperatur på strykejernet slik at du ikke skader tekstilet.

Steg 3 — Sjekk om tekstilet er rett mot trådretning, og rett opp dersom det ikke er det
Under produksjon kan tekstilet kan ha blitt strukket slik at det ikke lenger er rett mot trådretning. I så fall må det rettes opp for å unngå at plagget blir skjevt eller dra seg etter vask.

Hvordan sjekke om tekstilet er riktig mot trådretning
Rett trådretning betyr at de langsgående trådene er i rett vinkel mot de tverrgående trådene. For å sjekke om de er det, må du først etablere en rett linje fra jarekant* til jarekant. Om mulig, trekk ut en tråd ved den klippede kanten fra jarekant til jarekant slik at det oppstår en strek i tekstilet. Klipp så tekstilet langs denne streken. Dersom denne metoden ikke er mulig for tekstilet ditt kan du dra så mye som mulig i en tråd slik at det oppstår bulker. Klipp langs bulkingen, og trekk videre til du har en rett klippet linje fra jarekant til jarekant.

Når du har opprettet en rett klippekant, bretter du stoffet på langs slik at jarekant møter jarekant. Dersom tekstilet er rett mot trådretning, vil hjørnene møtes. I så fall er det trygt å begynne klippearbeidet. Dersom det ene hjørnet er forskøvet i forhold til det andre, må du rette opp tekstilet.

Hvordan rette opp tekstilet
Hold det hjørnet som var kortet i den ene hånden og hjørnet som er diagonalt for dette i den andre hånden (du trenger gjerne noen å hjelpe deg med dette dersom tekstilbiten er lang). Trekk forsiktig i tekstilet. Sjekk deretter om hjørnene møtes ved å brette stoffet på langs igjen, med jarekant mot jarekant. Repeter prosessen dersom hjørnene fortsatt ikke møtes.

*Jarekant er kanten på tekstilet som har blitt vevd under produksjon for å hindre at det frynser seg. Dette er altså ikke den kanten som klippes når du kjøper tekstil på rull.


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/single.php on line 26

Comments

No comments


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/comments_right_50.php on line 17

Add

Comment

You may use HTML tags and attributes


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/comments.php on line 31

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/next-prev-single.php on line 86