Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 475

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 479

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 483

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 503
Mønster og fremgangsmåte til baby overall versjon 2 — Note to self
Warning: A non-numeric value encountered in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/vars-layout.php on line 47
 

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/layout-base.php on line 64

Mønster og fremgangsmåte til baby overall versjon 2

Gustav har vært flittig bruker av denne overallen siden begynte å passe da han var rundt fire uker gammel. Godt er det, for nå som han er 15 uker (!), har han allerede vokst ut av den. Skulle du ha lyst til å lage en overall selv, kan du laste ned mønsteret her, og lese fremgangsmåten som er beskrevet under.

Se bilder av Gustav som viser frem overallen her.


Warning: preg_match(): No ending delimiter '.' found in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/image-grab-src.php on line 4

Denne overallen er vid og behagelig (forhåpentligvis) med mye plass til store, deilige bleierumper. Jeg har laget selene litt ekstra lange med to hull i hver slik at overallen kan vokse litt med den lille.  Min versjon er i lin, men du kan selvsagt velge et annet tekstil. Jeg ville holdt meg unna veldig stretchy materialer eneste.

Størrelse
0–2 måneder

Verktøy og materialer
— Symaskin
— Strykejern
— Knappenåler
— Sikkerhetsnål
— Saks
— Målebånd
—Kalkér-/mønsterpapir og rissehjul
— 130 cm x 50 cm linstoff (eller et annet ikke-elastisk stoff)
— Sytråd i samme farge som stoffet
— 4 knapper

Fremgangsmåte

Forberedeler

1 – Klargjør stoffet i henhold til anvisningene til stoffet du har valgt (vask, stryk og strekk) før du klipper ut mønsteret. Her kan du se hvordan du forbereder tekstilet.

2 – Klipp ut mønsterdelene i henhold til klippeplanen angitt i mønstere (last ned mønsteret her). Overfør merkene fra mønsteret til baksiden av stoffet.

3 – Kast over/sikksakk kantene på sidesømmene for for- og bakstykket (1 og 2) og midtsømmen på bakstykket (2), med mindre du syr med en overlock-maskin. 

Bakstykket

4 – Nål midtsømmen på bakstykkene (2) sammen med rettside mot rettside. Sy fast, og press sømmonnet fra hverandre.

5–  På toppen av bakstykket  bretter du inn 1 cm med vrangen mot vrangen. Damp bretten på plass. Brett deretter 2 cm fra forrige brett. Damp og sy på plass bretten ca. 0,3 cm fra brettens nedre kant (stikling). Dette skal danne en løpegang for den bredeste strikken.

6 – Tre den bredeste strikken gjennom løpegangen og fest den på hver side i sidesømmene med en løs søm.

 

Forstykket og belegg

7 – Alternativ 1: Sy skråbåndet til den nedre kanten (den lengste rette linjen) på belegget (3) med rettside mot rettside. Brett skråbåndet rundt sømmonnet og sy fast fra forsiden av belegget rett over en første sømmen du festet det med. Alternativ 2: Kast over/sikksakk den nedre kanten av belegget (uten å bruke skråbånd).

8 – Nål belegget (3) til forstykket (1) langs øvre kant med rettside mot rettside. La det være 1,5 cm sømmonn igjen ved sidesømmen. Press sømmon fra hverandre, og deretter mot belegget. Sikre at formen holder seg ved hjelp av skjult stikling.

9 – Nål sammen sidesømmene på belegg og øvre del av forstykket med rettside mot rettside. Press sømmonn fra hverandre, og deretter mot belegget. Sy med skjult stikling så langt det lar seg gjøre. Vend deretter belegget slik at rettsiden på belegg og forstykke vender ut. Sørg for at du får rette og fine hjørner ved å dampe kantene forsiktig. Pass på å ikke dampe for hardt for å unngå at kanten på sømmonnet lager et merke i stoffet.

Sett sammen for- og bakstykke

10 – Nål forstykket (1) til bakstykket (2) sammen i sidesømmene med rettside mot rettside og matchende markeringer. Sy fast, og damp sømmonnet fra hverandre.

11 – Nål skrittsømmen på forstykke (1) til skrittsømmen på bakstykket (2) med rettside mot rettside. Sørg for at midtsømmen på bakstykket (2) passer overens med midten av forstykket (1). Sy først skrittsømmen med 1,5 cm sømmonn, deretter med 1 cm sømmonn. Klipp rett utenfor den ytterste sømmen for å ha minst mulig tekstil i dette området. Sikksakk deretter den klippede kanten.

12 – Brett inn 1 cm på hvert bein slik at vrangsiden er mot vrangsiden. Damp bretten på plass. Brett deretter inn 2 cm. Damp og sy på plass bretten ca. 0,3 cm fra brettens nedre kant, men la det være en åpning på ca. 2 cm for å kunne tre inn strikken.

13 – Tre de to tynne strikkene inn i rommet, ett på hvert buksebein. Sy sammen strikken slik at den lager en løkke. Sy deretter igjen åpningen du etterlot på forrige steg.

Bukseseler 

14 — Brett inn 1 cm på kortsiden som har markering for knappehull på hver av selene (4). Damp på plass.

15 – Brett deretter hver av selene (4) på langs med rettside mot rettside. Sy sammen kortsidene som har markering for knapp. Press sømmonn fra hverandre.

16 — Sy sammen langsiden av selene og vreng de slik at rettsiden kommer ut. Damp/press selene slik at de får en fin form. Sy den dampede bretten på kortsiden med stikling ca. 0,3 cm fra kanten.

Knapper og knappehull

17 – Bruk markeringen og størrelsen på knappene du har valgt til å lage knappehull på forstykket.

18 – På samme måte som i forrige steg, lager du også knappehull på bukseselene.

19 – Fest knapper der det er markert på bakstykket på innsiden av buksen, og på forsiden av bukseselene.


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/single.php on line 26

Comments

No comments


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/comments_right_50.php on line 17

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/comments.php on line 31

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/next-prev-single.php on line 86