Oppskrift: Grove og sukkerfrie scones

Den kolake kaféen Kaffelykke har sluttet å lage favorittsconsene mine, og jeg gjorde tydeligvis en dårlig jobb med å skjule skuffelsen da de overbrakte de dårlige nyhetene. Ikke bare fikk jeg en gratis kanelbolle som plaster på såret, men jeg fikk også sconesoppskriften. Nå skal det bakes!

Ingredienser

5 dl sammalt hvetemel
1 dl havregryn
2 dl hvetemel
1/2 ts salt
4 ts bakepulver
4 dl yoghurt naturell
6 ss sukrin
40 g hasselnøtter
40 g valnøtter
40 g tørkede tranebær

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 170° C mens du lager deigen.

Bland først alt det tørre i en bolle. Tilsett så yoghurt, lett opphakkede nøtter og tørkede tranebær. Kjør røra i kjøkkenmaskinen i noen minutter til du har en jevn og nokså klissete røre.

Ha litt mel på arbeidsflaten, og rull deigen til en tykk pølse. Skjær den i 8 like biter som du legger på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ca. 15 minutter.

Sconsene smaker godt helt bare med et godt glass med melk til, eller med syltetøy eller brunost på. Digg, eller hva?


Comments


  1. Det så voldsomt godt ut! Skulle ønske jeg hadde morgen-styrke til å bake slike til frokosten! Kan jeg spørre deg om du vet hvilket servise (tallerkenen) du har benyttet på bildet! Veldig flott!

    september 23, 2018, 9:17 am
    By: Julie Henriksen I Link


    1. Kan ikke påstå at det er noe som skjer veldig ofte ;-). Det er Serax.

      september 26, 2018, 8:04 pm
      By: ninahso I Link


Add

Comment

You may use HTML tags and attributes