Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 475

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 479

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 483

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 503
Murpuss så får du en suss — Note to self
Warning: A non-numeric value encountered in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/vars-layout.php on line 47
 

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/layout-base.php on line 64

Murpuss så får du en suss

Endelig! De hvite, glinsende, knudrete og bulkete stueveggene har sett sine siste dager. Uken før påsken ble de rettet opp og dekket med flere lag med murpuss. Nå har vi varme, deilige og taktile vegger som nesten ser fløyelsaktige ut. Fy søren så fornøyd jeg er, og fy søren så bra de passet sammen med de mørke veggene!


Warning: preg_match(): No ending delimiter '.' found in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/image-grab-src.php on line 4

Jeg har vel aldri gjort en god jobb i å skjule mine sanne følelser for de originale veggene. Jeg har bare ikke fått de til å fungere. Teglsteinsvegger i seg selv kan absolutt være fine, selv når de er malte, men akkurat våre vegger fikk for lite kjærlighet av utbygger da stallen ble gjort om til leilighet. Noen steder så det ut som det hadde blitt kastet en bøtte med murpuss i veggen, før det hele ble malt over med en tykk, glanset maling. Æsjameg.

Vi hadde i grunn tenkt å la de være som de er – vi holder tross alt på å skulle bygge et hus. Men tidligere i år inngikk jeg en avtale med djevelen (aka. min kjære samboer): Dersom jeg fikk lov å gjøre noe med veggene, skulle han få lov å ha TV i stua. To dager senere sto TV-en der i all sin dominerende prakt, så da var det bare å få fatt i en flink murer.

Igjen var det Tibor Kiss som fikk tilliten til å gjøre jobben. Han har tidligere ordnet veggene både på soverommet vårt og bak kjøkkenet, så vi følte oss trygge på å få et godt resultat denne gangen også.

Opprinnelig hadde vi tenkt at veggene skulle helsparkles og males med kalkmaling. Tibor foreslo å heller behandle dem med murpuss, og så heller vurdere om vi skulle ha kalkmaling over dersom vi ville justere fargen. Jeg er så glad vi hørte på rådet hans, for murpussen gav akkurat den taktiliteten leiligheten har manglet. Og fargen ble så godt som identisk med den vi hadde tenkt å male over med, så det slapp vi. Nå er det nesten slik at jeg går litt ekstra fort opp trappen om morgenen for jeg gleder meg sånn til å se hvor fin stua er med de nye veggene. Innimellom tar jeg meg selv i å bare sitte å beundre dem.

Og nå har vi fått blod på tann; siden veggene ble så fine, har vi også bestemt oss for å realisere drømmen om nye gulv. Opprinnelig var det en trestavs eikeparkett som hadde gulnet noe veldig av lakken. Vi har som dere vet malt den, men nå begynner malingen å børe preg av røff behandling fra både liten og stor, to- og firbeinte. I tillegg er det en knirk i gulvet vi har veldig lyst å få ordnet før vi selger. Vi benytter også anledningen til å få varme i gulvet blant annet for å gjøre det mer behagelig for ålemester Gustavsen. Alt dette skal skje neste uke. Da kommer nemlig svigers på arbeidsleir. Jeg gleder meg!

Og mens stallen får seg en liten ansiktsløft,  skal det omsider skje noe på tomta. Det har allerede gått over et år siden byggesøknaden ble godkjent, og selv om vi har hatt møter med både arkitekter og entreprenør, føles det som om det har skjedd fint lite siden den gang. Det viser seg å være vanskelig å prise grunnarbeidet da det er et par ukjente faktorer.

Vi skal derfor sette i gang gravearbeid for å i større grad finne ut hva vi har å jobbe med. Siden vil en statiker finne ut hvordan huset skal fundamenteres. Da vil det forhåpentligvis bli litt mer fart i prosjektet fremover. Uansett er det utrolig moro at det skjer noe. Tro om det ikke må feires med litt bobler når første spadetak settes i jorda?


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/single.php on line 26

Comments

Comments are closed


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/comments_right_50.php on line 17

 1. Hei! Nå vet ikke jeg når dette inlegget er fra men må må bare kommentere. Så utrolig nydelige vegger! Sittet å googlet murpuss for jeg har lyst på det på noen vegger hjemme å så fannt jeg dette! Hvor er denne murpussen fra?? Har letet rundt men ikke funnet noen så fin!

  juni 7, 2018, 7:43 pm
  By: Johanna


  1. Hei Johanna, Så hyggelig at du liker veggene! De er pusset med Hey'di murpuss, utført av er murer. Vi er skikkelig fornøyd med overflaten :-).

   juli 3, 2018, 6:11 pm
   By: ninahso I Link


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/comments.php on line 31

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/next-prev-single.php on line 86