Superenkel dragekostyme til mini

Publisert i Søm og hobby 30. oktober 2019
Read this post in English

Høytider og festligheter har det det med å komme som jula på kjerringa her i huset. Altså, jeg vet jo at Halloween nærmer seg, men av en eller annen grunn klarer jeg ikke å koble at det da kan være lurt å planlegge litt. Heldigvis passer denne dragedrakten fortsatt, så her blir det gjenbruk av vårens karnevalkostyme. Hurra! Den ble selvsagt laget – delvis i panikk – kvelden før karnevalet.

Vi gikk for en enkel variant med gjenbruk av ting vi hadde fra før. Og ikke minst – dragen selv virket strålende fornøyd med å få vinger og en kul liten hale.

Så om du – som meg – er litt sent ute når det kommer til kostymer er det bare å lese videre for mal og fremgangsmåte.

Mal

Last ned malen her, 2 A3-ark (PDF)

Materialer og utstyr

– Hettegenser
– Filt
– Sytråd
– Symaskin (du kan også sy for hånd)
– Knappenåler
– Saks
– Sprettekniv

Fremgangsmåte

Jeg har laget to fremgangsmåte der A er den enkleste (den vi har gjort) og B er en litt mer pimpet og forseggjort versjon.

Forberedelser

1 – Klipp ut malen til traggene, halen og dragevingen.

Tips: Brett hettejakken på midten bak og plasser vingemalen øverst på nakkelinjen på jakken. Juster den øverste kurven på vingen ved å følge nakkelinjen. Da blir den mer komfortabel å ha på seg, og lettere å sy på.

Taggene på hetten

2A – Klipp ut 4 tagger fra filten.

eller

2B – Klipp ut 8 tagger fra filten. Legg to og to oppå hverandre og sy de sammen med en stikling ca. 0,3 cm fra kanten. La den rette kortsiden være åpen. Repeter til du har 4 tagger.

3 – Snitt opp midtsømmen på hetten ved hjelp av en sprettekniv.

4 – Skyv taggene inn i hetten slik at de er ca. 1 cm innenfor sømmen du spratt opp. Plasser taggene jevnt fra begynnelsen av sømmen på toppen, til nakken. Jeg har ca. 1,5 cm klaring mellom hver tagg. Brett inn sømmen slik at du får en fin kant, og fest med nåler.

5 – Sy en stikling langs sømmen på hetten ca. 0,3 cm fra bretten i forrige steg.

Vingene

6A – Klipp ut en vinge fra filten.

eller

6B – Klipp ut to vinger fra filten. Legg dem oppå hverandre og sy dem sammen med en stikling fra prikk til prikk med ca. 3 mm avstand fra kanten. Du kan gjerne  også sy stikling langs den stipla linjen i mønsteret for litt ekstra spill i vingen. For enda mer poof, ha litt vatt inni vingen før du syr pyntestiklingene.

7 – Plasser toppen av vingen ca. 3 mm over nakkelinjen på hettegenseren, og nål den fast fra skuldersøm til skuldersøm. Sy fast.

Halen

8 – Brett filten i to, og plasser malen til halen (blir galen i Valen) med den lange rette linja langs bretten. Klipp ut.

9 – Sy sikling ca. 03 cm fra kanten fra prikk til prikk.

10 – Sprett opp sømmen ved ribbestrikken nederst bak på hettegenseren slik at du akkurat kan stikke den øverste delen av halen inn. Sy den fast.


Comments

No comments


Add

Comment

You may use HTML tags and attributes