Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 475

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 479

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 483

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 503
Prosjekt hus: Status for det nye året og flere 3D-tegninger — Note to self
Warning: A non-numeric value encountered in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/vars-layout.php on line 47
 

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/layout-base.php on line 64

Prosjekt hus: Status for det nye året og flere 3D-tegninger

Publisert i Hjem og interiør – 2. januar 2020

Hei 2020 – året vi flytter inn i det nye huset vårt! Eller, det er litt skummelt å si siden innflyttingsdato har blitt dyttet så mange ganger, men kanskje det faktisk skjer hvis jeg sier det høyt? Jeg har trua. Det har uansett skjedd mye på tomta siden forrige oppdatering. Egentlig er det feil å kalle det «tomt» for nå står det jo et hus der – 2/3 hus i hvert fall – og det er 2/3 mer enn det gjorde for knappe to måneder siden. Vi har til og med alle innervegger og noen av vinduene på plass. Hurra!

Slik skal det bli. 3D-rending av AZR Studios


Warning: preg_match(): No ending delimiter '.' found in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/image-grab-src.php on line 4

Og slik ser det ut nå

Utfordringer i kø
Og selv om det er skikkelig stas at huset nå tar form, skal jeg ikke legge skjul på at vi gleder oss  vilt til å legge dette kapittelet bak oss. Jeg tør påstå vi har møtt det meste av hindringer på veien, og vi begynner å bli ordentlig slitne. Jeg skal gå mer i detalj når vi får det hele mer på avstand, men her er kortversjonen:

– Budsjettet ble justert ned rett før oppstart
– Det tok et år å få tilbud fra entreprenører
– En tidligere nabo nektet oss veirett, til tross for at den allerede forelå
– Vei, vann og kloakk viste seg å ikke ligge ved tomtegrensa slik det sto beskrevet i salgsannonsen
– Berget var av dårlig kvalitet som gjorde at vi måtte sprenge bort veldig mye mer enn planlagt
– Første betongentreprenør jazzet opp pristilbudet med nesten 2 millioner et par uker før oppstart
– Andre betongentreprenør viste seg å være totalt ubrukelige, og hadde bare gjort halve jobben da summen fra tilbudet var brukt opp. I tillegg var jobben av så dårlig kvalitet at den tredje betongentreprenøren måtte bruke mye tid på å rette opp feil og mangler, til tross for at dette var forsøkt skjult
– Første byggedag ble byggeleder skadet. Det var omtrent her vi tenkte at huset var forhekset. Heldigvis var det ikke alvorlig.
– Det viste seg at de første betongentreprenørene hadde plassert deler av huset feil (for tredje gang) slik at huset ble mindre. Takk til Christoff og Vbygg som fikk reddet det inn igjen.
– Det gikk skeis med leveransen av betong til de eksponerte betonggulvene våre. Vi krysser fingrer for at det likevel blir bra, og her vet vi Vbygg gjorde en iherdig innsats for å sikre bra resultat
– Banken jazzet ned lånet ytterligere (bil, designmøbler, fete lamper, etc. kommer snart for salg)
– Osv.

Hus blir det likevel
Meeeen sett bort fra det økonomsike, ser det nå ut til å gå litt mer på skinner ***bank i bordet***, og det er utrolig gøy å stikke innom tomta, nei HUSET, og se hvor mye som skjer fra dag til dag. De tredje betongentreprenørene, Vbygg, var heldigvis veldig dyktige, og har med glans overtatt jobben fra de forrige entreprenørene. Og byggelederen vår Christoff Günter Otto – aka. Limet som holder det hele sammen – har stålkontroll på det meste, og er en fryd å jobbe med. På bare noen få uker var alle Termowood-modulene som utgjør ytterveggene på plass i første og andre etasje, alle innerveggene og etasjeskillet er på plass, og taket i den ene bygningsdelen er oppe. Uken før jul kom alle vinduene fra Nordvestvinduet, og noen har allerede rukket å bli installert. Neste uke kommer Vbygg for å fjerne forskalingen for den siste betongveggen, og bare noen uker etter det vil vegger og tak for den siste etasjen være oppe. Da blir det kranselag!

Tror om biblioteket blir like fint som dette når det er jeg som skal svinge hammeren?

Gleder meg til å (se Jørgen) lage mat på dette kjøkkenet!

Gjør det selv
Med andre ord er det ikke lenge til vi kan begynne med arbeidet innvendig, og jeg gleder meg som en liten unge. Eller, som en liten tømrerunge, for alle hindringene har tappet oss for penger, så vi blir fint nødt til å brette opp ermene og gjøre så mye vi kan selv fremover. Vi snakker beinhard prioritering og deltidssnekker-/maler/-/gulvlegger/-hva-det-måtte-være for undertegnende. Men vi skal få det til, det er jeg sikker på! Og om du skulle ha et par millioner liggende å slenge, så er det bare å sende de hitover :-*


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/single.php on line 26

Comments


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/comments_right_50.php on line 17

  1. Hei! Hvilket materiale har du på veggene i tegningen. Veldig fint! Mvh Peter

    april 2, 2022, 7:56 pm
    By: Peter Holger Johnsen


Add

Comment

You may use HTML tags and attributes


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/comments.php on line 31

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/next-prev-single.php on line 86