Tegnet for å spille på lag med terrenget
Huset består av to fløyer som møtes i en felles gavlvegg. Den ene fløyen er plassert i dalen tett inntil kollen, og huser en tilbaketrukket inngang, soverom og bad. Den andre fløyen er delvis skåret inn i kollen, og gir utsikt mot sjøen fra stue og kjøkken. På den måten utnytter huset tomtens topografiske egenskaper uten unødvendige inngrep i terrenget.

Huset er også tegnet for å kunne utvikle seg sammen med oss som familie i mange år fremover, og er tilpasset vår arbeidssituasjon, hobbyer og relasjoner.

En tolkning av det klassiske
Eksteriøret blir en minimalistisk og moderne tolkning av et klassisk saltakshus med detaljer som skjulte takrenner, ingen utstikk, lik kledning på vegger og tak, skjulte karmer og ingen vertikale kapp (takket være vår kjære byggeleder som er langt over gjennomsnittlig opptatt av detaljer). Det blir stående, mørk kledning levert av Superwood, og en fin balanse mellom store vindusflater og lukkede soner.