Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 475

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 479

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 483

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 503
Prosjekt hus: Fasaden er ferdig, og stillaset er borte — Note to self
Warning: A non-numeric value encountered in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/vars-layout.php on line 47
 

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/layout-base.php on line 64

Prosjekt hus: Fasaden er ferdig, og stillaset er borte

Publisert i Hjem og Interiør – 16. september 2020
Inneholder sponsede produkter fra Superwood

Tada! Vi kan herved hake av for en ny milepæl; fasaden er ferdig. For noen uker siden ble stillaset fjernet, og vi fikk se huset i nettoen for første gang. Det føltes omtrent like godt som da jeg fjernet reggisen som tenåring! Det gjenstår en del arbeid for å få ordning på gårdsplassen, men først blir det full fokus inne noen måneder for å gjøre klar til innflytting. Fy søren som jeg gleder meg!


Warning: preg_match(): No ending delimiter '.' found in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/image-grab-src.php on line 4

Veien til ferdig fasade var litt humpete da det tok tid å finne riktig person til jobben. En såpass spesifikk fasade – da spesielt med tanke på taket – krevde både nøyaktighet, pragmatisme og evnen til å tenke utenfor boksen. Vi var heldige som fant Aivis bygg som hadde mulighet til å ta på seg jobben helt fra vindsperre til ferdig fasade. Heldigvis gikk det fort da vi først kom i gang, og resultatet er om mulig enda finere enn vi hadde sett for oss. Jeg må innrømme at jeg var litt furt da vi måtte installere snøgrind på det fisefine taket vårt, men det kan liksom ikke forsvares at noen skulle bli skadet av snøras fordi jeg synes det er mye penere uten. Så 1–0 til fornuftigheten.

Les gjerne mer om hvordan vi løste det med tretak uten utstikk og med skjult takrenne her.

Måten vi har løst tak og fasade stiller store krav til kledningen. Valget falt på Superwood (sponset gjennom rabatter), nærere bestemt RW Rektangulær 21 x 145mm i fargen Kull. Faktisk er huset tegnet slik at det går opp med dimensjonene på panelets bredde. Det vil si at vi unngår vertikale kapp ved hjørner, vinduer og dører. Ganske fiffig! Alle hjørner er gjæret slik at vi at man ikke ser endeveden, det er ingen karmer rundt vindu og dører, og vi har holdt oss på et absolutt minimum av synlige beslag. Estetikeren i meg jubler – til tross for snøgrind

Men enda viktigere enn uttrykket er holdbarhet (joda, jeg mener det). Ytterkledningen fra Superwood er i gran som har blitt gjenomimpregnert slik at treverket er beskyttet mot sopp og råte fra ytterst til innerst. Vi har veldig lite lyst å dra frem stillaset igjen om noen år, så det er viktig for oss at kledningen er vedlikeholdsfri. Selve fargen vil nok falme med tiden, og da få en grå patina. Vi tenker dette blir en naturlig prosess som vi ønsker velkommen, men det er selvsagt alltids mulig å frisk opp fargen igjen om man skulle ønske det.

Det som likevel avgjorde saken for oss ,var Superwoods miljøfokus, noe de har blitt tildelt EUs miljøpris for. Det er ikke til å legge skjul på at et byggeprosjekt kan være lite hyggelig for miljøet, og jeg gremmes litt av tanken på hvor mange tilhengerlass med byggeavfall vi har kjørt på dynga. Vi har derfor vært opptatt av å i størst mulig grad velge bærekraftige materialer. Superwood sin produksjonslinje er C02-nøytral, og den lange holdbarheten gjør at man ikke trenger å produsere nye produkter. Det er som grønn musikk i mine ører.

Nå gjenstår det bare å få på plass utebelysning, bygget støttemurer, fylles opp og plantes før uteområdet står mer i stil med fasaden. Jeg gleder meg til å vise!


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/single.php on line 26

Comments

No comments


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/comments_right_50.php on line 17

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/comments.php on line 31

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/next-prev-single.php on line 86