Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 475

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 479

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 483

Warning: Declaration of Walker_Nav_Menu_Dropdown::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/functions.php on line 503
Taktilitet og varme med KC14 på veggene — Note to self
Warning: A non-numeric value encountered in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/vars-layout.php on line 47
 

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/layout-base.php on line 64

Taktilitet og varme med KC14 på veggene

Publisert i Hjem og interiør 21. mars 2021
Reklame – KC14 er sponset av Detale Cph

Materialpaletten for huset var på plass lenge før første spadetak var tatt, og siden har vi (nesten) ikke rikket oss. Vi ønsket ekte materialitet og taktile overflate der de ulike materialene fikk god plass til å skinne. Mens fasaden er dekket med sort kledning, får interiøret en kombinasjon av treverk, betong, puss, og slette, malte flater. I første etasje – som arkitektene kalte basen – har vi valgt en pusset overflate på veggene for å gjenspeile murveggen i konstruksjonen, og for å spille på lag med betonggulvet. For å oppnå den effekten, har vi brukt KC14 i fargen Pale Beach fra Detale CPH. KC14 er en fargeinnsatt sparkel som kan påføres med sparkelspade, og med tilhørende topcoat over, får man en taktil og levende vegg med slitestyrke tilsvarende maling med glansgrad 10. Jeg gleder meg som en materialistunge til å se det hele sammen med eikefineren på innerveggene og eiketrappen.


Warning: preg_match(): No ending delimiter '.' found in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/image-grab-src.php on line 4

Jeg må innrømme at det var med en viss grad av skrekkblandet fryd jeg tok fatt i oppgaven med å påføre KC14. Jeg hadde i forkant helsparklet omtrent hele huset (snikskryt), så jeg begynte jo å føle meg ganske hjemme med en sparkelspade i hånden. Men jeg visste også da hvor vanskelig det kunne være å få et jevnt og fint resultat. Det viste seg heldigvis raskt at jeg ikke hadde noen grunn til å være nervøs. KC14 var overraskende lett å påføre, og litt av sjarmen med produktet er jo at det ikke skal være perfekt. Ikke perfekt er jeg god på.

Slik påførte jeg K14
På Detale sine nettsider finner du instruksjoner på hvordan du påfører KC14. De har også videoer som viser fremgangsmåte.

Alle veggene som skulle dekkes med KC14 ble først helsparklet og pusset. Jeg vurderte å grunne veggene først, men valgte å ta en snarvei. Det viste seg å være en bra avgjørelse da det var lettere å påføre KC14 rett på sparkelen enn de få stedene det var litt maling. Flaks!

Før påføring av KC14, børstet jeg bort pussestøv, og maskerte rundt de områdene som skulle behandles. Siden jeg er tidenes mest griste lissom-maler dekket jeg gulvene godt. KC14 påføres med to sparkelspader på 15–35cm. Jeg brukte i hovedsak 35cm til påføringen. For å oppnå et organisk uttrykk, er det viktig å stryke produktet på i buede linjer, og unngå repiterende mønster.

Da jeg var ferdig med første strøk, lot jeg det tørke til dagen etter (minumum 16 timer). Da skrapet jeg forsiktig bort liner med sparkelspade, og pusset lett for hånd med sandpapir (180 korn). Husk ansiktsmaske. Før neste og siste strøk, børstet jeg bort pussestøv med en myk  kost. Andre strøk påføres på samme måte som første, før det igjen skal tørke i 16 timer.  Så er det frem med sandpapiret og en klosse for å håndpusse forsiktig over. Også her er det viktig å bruke runde, lette bevegelser for å få frem en pusset effekt. Pass på å ikke pusse for hardt, da kan du ende opp med å pusse bort for mye. Puss puss, suss, suss.

Børst over for å få bort støv før du påfører topcoat.Husk hansker. Jeg brukte en microfiberklut som jeg fuktet i topcoat, og dyttet på veggen. Det er litt glans i topcoaten, så jo mer du påfører, jo mer glans. Jeg ønsket en matt finish med beskjeden effekt, og var derfor litt gniten med topoaten. Begynn nederst på veggen slik at du unngår å få merker hvis produktet renner litt, men pass likevel på å få tørket bort om det renner.

Etter 2–3 timer kan du påføre det siste laget med topcoat, og vips har du en deilig, taktil vegg som tilsvarer maling med glansgrad 10 i slitestyrke. Merk at det tar noen uker før KC14 er gjennomherdet, så det kan være greit å gi veggene litt fred de første ukene.

Og så dette vinduet i entreen da; jeg digger det! Måten berget utenfor er rammet inn gjør at det nesten blir som et maleri som endrer seg med vind og vær. Foran vinduet er en plasstøpt betongbenk der vi kan sitte og ta av seg skoene. Rørlegger la gulvvarme i benken, så da blir det ingen kalde stumper. Betongtrappen opp fra entreen er også en av mine favorittdetaljer i huset, og hele betongdekket i første etasje er en deilig kontrast til det varme eikegulvet i etasjen over.

En liten statusoppdatering
I første etasjen gjenstår det å kle innerveggene med eikefiner, få på plass innerdører, og kle trappetrinnene med samme eika som gulvet i andre etasje. Men alt dette må nok vente til etter vi har flyttet inn, da budsjettet for lengst er tomt. Det eneste vi håper å få gjort før innflytting, er å helsparkle og male taket på nytt. Det ble virkelig ikke bra.

I andre etasje er det også kledning med eikefinér som gjenstår, og på badet må vi få på plass baderomsmøbel (vi har en midlertidig løsning nå), speil og dusjvegg.

Tredje etasje er så godt som helt ferdig. Her er det kun benkeplate som mangler, og den kommer om 3–4 uker. Da får vi også på plass vask og koketopp, og vips er kjøkkenet klart. Vi skal også ha en peis i 3. etasje, men den er satt litt på vent inntil videre.

Nå venter (og venter, og venter) vi på dokumentasjon fra de to siste faggruppene for at vi kan sende inn søknad om midlertidig brukstillatelse. Vi krysser intenst for at den blir godkjent etter tre ukers behandlingsstid. For daaaaa FLYTTER VI INN!


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/single.php on line 26

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/comments.php on line 31

Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/3/n/notetoself/www/wp-content/themes/hi-response-single/snippets/next-prev-single.php on line 86