Hjemelaget barneseng av restemateriale

Publisert i Hjem og interiør 14. juni 2021
Reklame – inneholder sponsede produkter fra Småspor
Read this post in English

Etter å ha bodd i en leilighet med kun ett soverom det siste året, var det pur luksus å flytte inn i huset der lille G har eget rom. Joa, det er koselig med fire stykker i en dobbeltseng (to voksne, et barn og en kravstor hund), men det blir jo trangt som fy. For å gjøre det litt ekstra stas for småen å flytte ut av foreldresenga, skulle han få en flett ny storeguttseng. Rommet er ikke så stort, så for å utnytte plassen best mulig, ville vi at sengen skulle fylle rommets bredde. Det gjorde at den måtte lages med spesialmål. Høres ut som det perfekte utgangspunkt for en hyggelig DIY, ikke sant?

Vi hadde en del materiale igjen fra trappegelenderet, så løsningen ble en stram og enkel ramme med bestående av eikefinert MDF. For å kunne ha litt mer besøk i fremtiden – korona be gone – laget vi senga så stor at det er plass til en voksen. Da kan heller mini få innpass i dobbelsenga igjen når alt av soverom lånes bort.

Jeg lot meg inspirere av uttrykket til Kona bed fra Ferm Living, men ønsket en annen plassering av platene. De to platene ved hodeputen gir en trygg liten innramming, mens platen foran holder dynen på plass. Den har forøvrig fått avrundede hjørner slik at det ikke blir noen uhell om minsten skulle finne på å hoppe i sengen.

De ble satt av litt plass til bokser under sengen, og siden sengen er lengre enn madrassen, er det en liten hylle til å sette bøker og leker ved fotenden. I sengebunnen har jeg drillet hull slik at madrassen får puste, og materialet dermed ikke blir fuktig.

Mini selv fikk bli med på prosessen for å skape størst mulig entusiastisk og eierskap til den nye sengen, men vi var likevel spente på om han faktisk ville sove i den. *bank i bordet* så har han sovet natten gjennom i sengen sin så godt som hver natt siden vi flyttet inn, noe som er et bittelite sengemirakel i seg selv. Jeg tror vi notere det som en suksess.

Jeg legger ved tegninger og mål til sengen dersom noen skulle føle seg inspirert. Jeg har i størst mulig grad unngått synlige skruer, med unntak av for å feste platen foran, og beinet i fotenden. Der har jeg brukt kvistbor til å lage hull slik at jeg kan sette inn treplugger når jeg får somlet meg til det.

Last ned tegninger av sengen (kommer)


Comments


 1. Nydelig! Kan du legge ut mål og tegninger?🙏

  august 20, 2021, 8:03 pm
  By: S


  1. Tusen takk. Jepp ,det skal jeg få ordnet :)

   august 21, 2021, 2:25 pm
   By: ninahso I Link


 2. Elsker denne senga! Den er lagra til mitt framtidige hus ;-) Klem @astridmvie :-)

  august 27, 2021, 12:24 pm
  By: Astrid Marie Vie


  1. Så stas! Takk for det :)

   september 2, 2021, 7:22 pm
   By: ninahso I Link


 3. Hei! Hvor bestiller du treverket ditt fra?

  februar 24, 2022, 8:59 pm
  By: Linda Kukleci


  1. Hei, Det er bestilt hos Oslo finerfabrikk.

   mars 14, 2022, 9:14 am
   By: ninahso I Link


Add

Comment

You may use HTML tags and attributes