Fremgangsmåte: Hjemmelaget takhengt tørkestativ i eik

Publisert i Hjem og interiør 7. september 2021
Read this post in English

Vaskerommet vårt er av den smale typen, så det tradisjonelle tørkestativet ville tatt alt av gulvplass. Vi så derfor så vi etter en versjon som kunne henge i taket. Også skal det jo være fisefint når man har flyttet inn i flett nytt hus, så jeg jaktet på et i eik – intet mindre. Det kostet selvsagt skjorta/blusen, så da gjør vi som vi pleier; vi lager det selv!

Materialer og utstyr

3 x rundstav i eik, Ø20 cm, mine er 90cm lange
— 2 x endestykker i eik, 44cm x 4cm x 2cm (bredde x høyde x tykkelse)
Kvistborr Ø20cm
—  4 x øyeskruer til å feste båndet til stativet
— 2 x kroker til å feste i taket
— Trelim
— Nylontau, Ø ca. 3mm
— Saks
— Meterstokk/målebånd
— Blyant
— Drill

Fremgangsmåte

1 — Kapp de tre rundstavene i ønsket lengde. Mine er 90cm. Pass på at de er like lange

2 — Kapp de to endestykkene etter oppgitt mål.

3 — Marker senter av endestykkets høyde og bredde. Her skal den midterste rundstaven plasseres. Sett så et merke 17cm fra senter på hver side av midten for de to andre stavene. Gjør dette på begge endestykene.

4 — Drill hull til rundstavene i endestykkene der du markerte. Bruk kvistborr (Ø20cm), og borr ca. 2/3 inn i endestykkets tykkelse. Gjør dette på begge endestykkene.

5 — Påfør trelim i hullene og på kortsiden av rundstavene, og plasser rundstavene i hullene du borret i forrige steg. Pass på å fjerne overskytende lim. La tørke, gjerne med litt press.

6 — Forbor hull til øyeskruene på toppen av hvert endestykke, 2cm fra ytterkanten.

7 — Knytt ca. 65cm nylontau i den ene øyeskruen, og motsatt ende i den andre øyeskruen på samme endestykke. Gjenta på det andre endestykket.

8 — Knytt så ca. 110cm nylontau (avhengig av hvor langt du vil at stativet skal henge ned fra taket) i midten av tauet fra forrige steg på det ene endestykket, og motsatt ende på det andre.

9 — Fest to kroker i taket med like stor avstand til hverandre som bredden på rundtavene der du vil henge opp stativet ditt. Før nylontauet gjennom krokene og snurr det er par ganger rundt, og vips så er du ferdig.

 


Comments

No comments


Add

Comment

You may use HTML tags and attributes